Wij gebruiken cookies op onze website, bijvoorbeeld om anonieme statistieken bij te houden. Lees meer

Kunstenhuis CAIN

  • Datum2018-2023
  • CliëntKunstenHuis De Bilt-Zeist
  • WerkzaamhedenOnderhoud en doorontwikkeling
  • TechniekenPHP, Javascript, Bootstrap, MySQL
Over dit project

KunstenHuis De Bilt-Zeist is een cultureel centrum met vestigingen in Zeist, De Bilt en Driebergen. Met ruim 5400 cursisten verspreid over vier verschillende afdelingen is het van groot belang dat gegevens netjes worden opgeslagen en ontsloten. IJsSoft ontzorgt Kunstenhuis door het systeem genaamd CAIN continu verder te ontwikkelen. Via een API koppelen we CAIN aan hun Wordpress website.

Als je aan cultuureducatie in Zeist, De Bilt of Driebergen denkt, denk je direct aan KunstenHuis. KunstenHuis is een almaar groeiende organisatie, welke bestaat uit vier afdelingen: Muziekschool De Bilt-Zeist, Theaterschool Masquerade, Dansschool EDC en de Afdeling Beeldende Kunst. Voor de administratie van de 135 aangeboden individuele cursussen en groepscursussen wordt gebruik gemaakt van een complex CRM. Daarnaast exploiteert het theater Het Lichtruim in De Bilt en het poppodium De Peppel in Zeist.

Door het in CodeIgniter gebouwde CRM te combineren met een API en deze te koppelen met Wordpress wordt het actuele cursusoverzicht elk uur bijgewerkt op de website van het Kunstenhuis. Cursisten en hun ouders kunnen zelf inloggen voor verschillende administratieve processen zoals het toevoegen van familieleden, adreswijzigingen en het aanmelden of afmelden voor nieuwe cursussen.

In de backend is de facturering volledig geautomatiseerd en door een export naar het boekhoudpakket CASH worden de journaalposten direct verwerkt. Tevens zijn er diverse rapportages gebouwd voor de analyse van cursistenaantallen en financiële verantwoording. Om het systeem sluitend te maken, is het pakket voorzien van een audit trail welke elke handeling vastlegt en worden gegevens versleuteld volgens de normen van de AVG.

Patrick Duijst, hoofd financien van Kunstenhuis: "Het pakket CAIN geeft ons inzicht in de administratieve en financiële zaken rond cursisten en cursussen. Met IJsSoft hebben we diverse tools ontwikkeld die ons tijd besparen en helpen onze cijfers te verantwoorden naar gemeenten en accountant."

Rob Schouw, directeur Kunstenhuis: "We zijn zeer tevreden IJsSoft als partner en vooral hoe ze flexibel omgaan met onze wensen en nieuwe ideeën binnen het systeem. Recent hebben wij de activiteiten van Dansschool EDC toegevoegd aan onze organisatie. De schaalvergroting zorgde voor nieuwe wensen, welke op zeer korte termijn aan ons systeem zijn toegevoegd."

Is jouw organisatie ook toe aan vernieuwing?

Neem dat direct contact met ons op. Wij adviseren jouw graag over alle mogelijkheden. Laten we samen iets moois maken!